-1 jajko
-opakowanie świeżego ciasta francuskiego (ok. 270 g)
-marmolada,czekolada itp.
-papier do pieczenia
1.Ciasto rozwinąć , pokroić w prostokąty.
2. Na każdy prostokąt włożyć pół łyżeczki marmolady lub czekolady. Ciasto złożyć na pół i lekko skleić.
3. Ciastka ułożyć na papierze do pieczenia posmarować roztrzepanym jajkiem.
4. Piec w rozgrzanym piekarniku ,aż ciastka się zarumienią około 10 - 15 minut.Wychodzi około 20 ciastek.
Fornetti można zjeść np. w Krakowie w Tesco obok Obi,albo w Tarnowie w galerii Gemini.
3. Ciastka ułożyć na papierze do pieczenia posmarować roztrzepanym jajkiem.
4. Piec w rozgrzanym piekarniku ,aż ciastka się zarumienią około 10 - 15 minut.Wychodzi około 20 ciastek.
Fornetti można zjeść np. w Krakowie w Tesco obok Obi,albo w Tarnowie w galerii Gemini.
Super blog.Oby tak dalej.A przepis na pewno spróbuje
OdpowiedzUsuń